Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Svátek věřitelů
rok natočení:1939
film: Svátek věřitelů / Svátek věřitelů (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
86 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 15:59:44

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info

Obsah filmu:

Advokát Losman a bankéř Hegner se spojili k velkému podvodu. Bankéř koupil naftová pole, o kterých dobře ví, že na nich žádná nafta není. Přesto vnutil akcie tohoto podniku mnoha lidem, které předtím spekulacemi připravil o peníze. Losman věřitele ubezpečuje, že je vše v pořádku, ačkoliv chystá s Hegnerem vyhlášení bankrotu. Akcie vnutí i Hegnerově rozvedené ženě náhradou za její věno a její neteři místo dědictví po otci. Losmanův solicitátor Kolčava, poctivý a naivní muž, postupně zjišuje, jak bezcharakterní je jeho zaměstnavatel. Podvodníci, tlačeni věřiteli, se rozhodnou k urychlené akci. Losman dá Kolčavovi výpověï a doporučení na místo pokladníka u Hegnera. Bankéř předá Kolčavovi hotovost tři miliony korun a tajně objedná kasaře, který má peníze ve fingované loupeži ukrást. Kolčava však peníze uschová jinde. Hegnera, spoutaného lupičem, donutí k podepsání souhlasu a uspořádá svátek věřitelů, kdy jsou všem vráceny podvodně vylákané peníze.

================================================================

The lawyer Losman and the banker Hegner have teamed up to commit a big swindle. The banker has bought an oil field, knowing well there is no oil there. Nevertheless he forced many people to buy shares in the enterprise - people who have lost money through his speculations before. Losman assures the shareholders that everything is in order, but in fact he is preparing to declare Hegner's bankruptcy. He also forces shares upon Hegner's ex-wife as compensation for her marriage portion and upon her niece instead of an inheritance from her father. Losman's legal assistant Kolčava, an honourable but naive man, slowly begins to realise how characterless his employer is. The swindlers, hounded by creditors, decide to speed up their operation. Losman gives Kolčava his notice but recommends him as a cashier with Hegner. The banker hands over three million crowns in cash to Kolčava and secretly orders a safebreaker to come and steal the money in a staged robbery. But Kolčava hides the money in a different place. He forces Hegner, who has been tied up by the robber, to sign his agreement to a creditors' meeting at which all the wrongfully gained money will be returned.
================================================================


obsazení:
Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kasař Tonda Lupínek

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
bývalá Hegnerova žena



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1939
Distributor
Československo
Kino

1939
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 586 krát
vygenerovano za: 0.0732 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)