Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Věra Lukášová
rok natočení:1939
film: Věra Lukášová / Věra Lukášová (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
17.08.2016, 17:45:14

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Poetický
info zde :

Obsah filmu:

Věra Lukášová žije u své babičky, která nemá pochopení pro problémy dospívající dívky. Jednou najde Věra sešitový román o lásce španělských šlechticů a o boji mezi dobrem a zlem. Když v nejnapínavější chvíli sešity končí, začne si sama vymýšlet další děj. Její fantazie nezná mezí. Dva míče jí nahradí hrdiny, s nimiž mluví řečí složenou ze jmen španělských měst a řek. O prázdninách přijede z Prahy chlapec Jarka, který se stane svědkem její hry. Vysměje se jí a kouzlo fantazie se rozplyne. Přesto se oba spřátelí a často si povídají. Věřina babička se seznámí se starým panem Lábem a doufá, že by mohl mít na děvče dobrý vliv. Donutí Věru, aby k němu šla na návštěvu. Podivný pan Láb má rád nedospělá děvčátka a vyděšená Věra před ním uteče. V pláči potká Jarku a přizná se mu, že Lába zřejmě zabila. Když jí sahal na blůzku, odstrčila ho tak prudce, že upadl a udeřil se do hlavy. Jarka se s Věrou vrátí na místo činu a s úlevou zjistí, že Láb sedí s ovázanou hlavou v křesle. Oba jsou rádi a slíbí si, že se v dospělosti vezmou.

================================================================

Věra Lukášová lives with her grandmother, who has no comprehension of an adolescent girl's problems. One day Věra finds a serialised story about the love among the Spanish nobility and the battle between good and evil. When the installment ends at the most exciting moment, Věra starts to think of how the story continues. Her imagination is extraordinary. Two balls represent her heroes and they communicate in a language made up of the names of Spanish towns and rivers. In the holidays Jarka, a boy from Prague, sees her playing. He laughs at her, and the magic of imagination instantly vanishes. The two anyway become friends and spend much time talking together. Věra's grandmother meets an old gentleman called Láb and hopes he will have a good influence on the girl. She forces Věra to pay him a visit. The strange man Láb is very fond of prepubescent girls and Věra flees from him in horror. She meets Jarka and tearfully tells him she might have killed Mr Láb. When he grabbed at her dress she pushed him over and he banged his head. Jarka and Věra go to Láb's house and see with relief that the old man is sitting in a chair with a bandaged head. The two young children vow to marry each other when they grow up.

================================================================


Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1939
Distributor
Československo
Kino

1939
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 216 krát
vygenerovano za: 0.1808 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)