Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kouzelný dům
rok natočení:1939
film: Kouzelný dům / Kouzelný dům (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
105 min.
přidal
admin
film přidaný
25.06.2015, 21:50:43

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Psychologický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Zhýčkaná dcera významného průmyslníka Marie jediná přežije leteckou havárii. Na silnici uprostřed moravských lesů ji najde Vilém Balvín a dopraví ji do domu, obývaného třemi generacemi jeho rodiny. Dívka se probudí z mdloby s naprostou ztrátou paměti. Zůstává v "kouzelném domě", do kterého však vnese neklid a vzrušení. Vilém, trpící poraněním hlavy z války, se z nešastné a pečlivě skrývané lásky k Marii oběsí. Zato mezi Marií a mladším Vilémovým bratrem, učitelem Martinem, se brzy zrodí něžný milostný cit. Společně pátrají po Mariině totožnosti. Po sedmi týdnech vrátí pouový kouzelník v hypnóze Marii pamě. Tím okamžikem se však z přirozené a milé dívky stane odměřená dáma, která nechce Martina znát a trvá na tom, aby ji otec odvedl. V poslední chvíli se přece jen rozpomene na štěstí, které poznala v "kouzelném domě", a vrátí se k Martinovi.

================================================================

The pampered daughter of a prominent industrialist, Marie, is the sole survivor of a plane crash. On the roadway amid the Moravian forests Vilém Balvín finds her and transports her to his home, in which reside three generations of his family. The girl awakens from her unconsciousness with an utter loss of memory. She remains in the enchanted home to which, however, she has brought disquiet and agitation. Vilém, afflicted by a head injury incurred in the war, hangs himself out of unhappiness and his carefully concealed love for Marie. Yet between Marie and the younger brother of Vilem's, the teacher Martin, there soon arises a tender amorous affection. Together they search for Marie's identity. Seven weeks later a fairground magician returns to Marie her memory under hypnosis. At this moment, however, from a congenial and amiable girl she becomes an aloof dame who wants nothing to do with Martin and insists that her father will come and take her away. At the last moment she in the end recalls the happiness she knew in the enchanted home, and she returns to Martin.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Vilemína Balvínová

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Vilém Balvín
Penc



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1939
Distributor
Československo
Kino

1939
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 307 krát
vygenerovano za: 0.1821 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)