Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Žabec
rok natočení:1939
film: Žabec / Žabec (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
10.10.2016, 21:34:46

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Táňa Čepeláková žije šest let spokojeně v dívčím penzionátě mezi veselými kamarádkami. Mladý přítel jejího otce, Rudolf Kolínský, se s ní chce oženit, ale Táňa tvrdošíjně odmítá. Nechce se vrátit domů, protože je přesvědčena, že druhá otcova žena je zlá macecha. Nakonec však zvítězí zvědavost a Táňa se rozhodne vstoupit pod cizím jménem do služeb svých rodičů. Přítelkyně její matky, paní Ebrmanová, Táňu v jejím plánu podpoří, ale tajně se domluví s jejími rodiči, kteří chtějí dceru přivést k rozumu. Táňa nastoupí jako společnice ke své maceše. Když jednou vyslechne, jak si macecha smlouvá schůzku s Rudolfem, rozhodne se zasáhnout. V převlečení se dostaví na určené místo. Je překvapena, když ji Rudolf pozná. Rodiče dále hrají s Táňou svou hru a nechtějí se k dívce znát. Až paní Ebrmanová učiní celé komedii šastný konec. Z žabce Táni se stane Rudolfova nevěsta. (Podle dobového popisku)


================================================================

Táňa Čepeláková lives happily six years in a girls boarding school among cheerful friends. The young friend of her father's, Rudolf Kolínský, wants to marry her but Táňa stubbornly rejects him. She does not want to return home because she is convinced that her father's second wife is a pernicious step-mother. Curiosity, however, gets the better of her and Táňa decides to enter her parent's service under an assumed name. She goes to a friend of her mother, Mrs. Ebrmanová, who, though she supports Táňa's plan, has secretly made an agreement beforehand with her parents, who would like to bring Táňa to her senses. Táňa takes up employment as the attendant to her step-mother. When she overhears her step-mother arranging a rendezvous with Rudolf, she decides to take action and to come undercover to the designated spot. She is surprised when Rudolf recognises her. Táňa's parents continue to play their game with her and they do not want to acknowledge her, until Mrs. Ebrmanová brings the whole play-acting to a happy end. From a schoolgirl Táňa becomes Rudolf's bride. (According to promotional material issued at the time the film was made.)
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista
Autor

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
členka Žabího bratrstva v penzionátu#1


Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Název
Režie
Přečteno: 178 krát
vygenerovano za: 0.2636 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)