Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Kdybych byl tátou
rok natočení:1939
film: Kdybych byl tátou / Kdybych byl tátou (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
85 min.
přidal
geron
film přidaný
29.03.2012, 15:55:52

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info

Obsah filmu:

Úředník Adamička bydlí už léta na Hradčanech v podnájmu u vdovy Jandové. Pro svou dobráckou povahu je často terčem žertů svých kolegů. Ti mu jednou podstrčí ke koupi losy třídní loterie, které si údajně objednal. Adamička je s těžkým srdcem zaplatí. Neteř paní Jandové, modistka Míla, která u ní rovněž bydlí, má známost s taxikářem Karlem. Adamičkovy losy vyhrávají a šastný výherce se zhroutí. Než se vrátil z nemocnice, Míla se vdala. Na Karlův nátlak požádá mladá žena Adamičku o půjčku na nové auto. Ten jí rád peníze poskytne. Karel však zaplatí jen první splátku, ostatní peníze utratí v kartách a před dluhy uteče do Ameriky. Míle se narodí dcera a Adamička nachází štěstí v péči o malou Karličku. Když se po letech téměř odhodlá požádat Mílu o ruku, přichází dopis od Karla. Pilně pracoval, zaplatil dluhy a nyní zve ženu a dceru do Ameriky. Smutný Adamička se vrací ke svému staromládeneckému životu.
================================================================

Office clerk Adamička has lived for a number of years in the Prague castle district of Hradčany, subleasing from the widow Jandová. Because of his good-natured disposition he is often the butt of his colleague's jokes. One day they foist on him the purchase of tickets from the class lottery which he has allegedly ordered. With a heavy heart Adamička pays them. The niece of Mrs. Jandová, the milliner Míla, who also lives at her place, has a love interest with Karel the taxi-driver. Adamička's lottery tickets are winners and the happy winner has a collapse. No sooner has he returned home from the hospital, than Míla marries. At Karel's insistence the young woman asks Adamička for a loan to buy a new car. He gladly gives her the money. Karel, however, pays only the first installment on the car and loses the rest at cards. He flees to America in the face of his debts. Míla gives birth to a daughter, Karlička, and Adamička finds fulfillment in caring for the small child. After some years when he has made up his mind to ask Míla for her hand in marriage, a letter from Karel arrives. He has worked diligently and has paid off his debts, now he is inviting his wife and daughter to come to America. The saddened Adamička returns to his bachelor's life.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
agent autotovárny

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
tajný v herně
kominík s prasátkem pro štěstí



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu

Název
Režie
Přečteno: 570 krát
vygenerovano za: 0.066 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)