Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dobře situovaný pán
rok natočení:1939
film: Dobře situovaný pán / Dobře situovaný pán (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
85 min.
přidal
geron
film přidaný
13.03.2012, 14:39:13

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Starožitník Samek žije staromládeneckým životem. Finančně pomáhá své hospodyni při výchově její dcery Máni, která se učí na venkově kadeřnicí. Na doporučení dohazovače Mudry se Samek rozhodne, že se ožení. Máňa se vrací do Prahy a Samek, který ji delší dobu neviděl, je okouzlen jejím půvabem. Máňa má možnost získat pěkné místo, chybí jí však znalost němčiny. Samek jí nabídne výuku při společných vycházkách. Při německé konverzaci na Petříně Máňa upoutá elektrikáře Vaška, který se do ní zamiluje. Myslí si, že Máňa neumí česky, a tak si koupí učebnici němčiny, aby s ní mohl hovořit. Brzy se naskytne příležitost a oba mladí lidé si vyznají lásku. Samek se chystá nabídnout Máně manželství. Máňa ho ale předejde. Svěří se mu se svou láskou a prosí, aby zadal Vaškovi práci. Samek Máňu miluje a proto jí vyhoví. Vašek žárlí a vyvolá roztržku. Máňa se s ním rozejde a je rozhodnuta provdat se za Samka. Nakonec však pozná, že má ráda Vaška. Oba usmíří Samkův sluha Vojtíšek a Samek mladé lásce ustoupí.
================================================================

Antique-dealer Samek lives the life of an old bachelor. He financially helps his housekeeper bring up her daughter Máňa who is learning to be a hairdresser. Following the advice of a match-maker, Mudra, Samek resolves to get married. When Máňa returns to Prague, Samek, who has not seen her for a long time, is enchanted by her charms. Máňa has a good job in prospect but she needs to be able to speak German. Samek offers to teach her while taking walks together. During German conversation on Petřín hill, an electrician called Vašek sees her and falls for her. Assuming that Máňa does not speak Czech, he buys a German textbook so that he will be able to speak to her. Soon he gets an opportunity and the two youngsters declare their love for each other. Samek is getting ready to propose marriage to Máňa. But Máňa confides her love for Vašek and asks Samek to try to find some work for him. Samek loves Máňa and so obliges her. Vašek is jealous and calls the whole thing off. Máňa prepares to marry Samek. But she realises in the end that she loves Vašek. A reconciliation is brought about by Samek's servant Vojtíšek. Samek does not stand in the way of young love.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
holič

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
hospodyně Karolina Kovářová
indián#1
zákazník na manikúře
vdavekchtivá žena



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Název
Režie
Přečteno: 754 krát
vygenerovano za: 0.1075 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)