Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Eva tropí hlouposti
rok natočení:1939
film: Eva tropí hlouposti / Eva tropí hlouposti (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
90 min.
přidal
geron
film přidaný
27.03.2012, 15:22:14

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Michal Nor se po letech v cizině vrací domů k tetě Pa a sestře Evě, která právě přijela z penzionátu. Teta bude mít narozeniny a Eva ví, že touží po návodu na vypěstování odrůdy růže, kterou vyšlechtil tetin soused, továrník Záhorský. Teta však se sousedy nevychází, a tak si temperamentní Eva usmyslí návod ukrást a pronikne k Záhorským jako sekretářka. V domě se náhodou ocitne také Michal, který se vydává za anglického hraběte, aby dceru Záhorských Elišku ochránil před nechtěnými zásnubami s nemotorným Zdeňkem. Domu vládne pevnou rukou paní Záhorská, která má na svědomí jeden nesprávný čin: odmítla své známé vrátit náramek, který si u ní na čas nechala jako zástavu za půjčku. Proto u Záhorských také pracuje Jiří Kučera, syn oné ženy, který se snaží rodinný šperk získat zpět. V domě je tedy velký zmatek, ale nakonec rázně zasáhne pan Záhorský. Svou ženu přinutí vrátit šperk a Michal se může ucházet o Elišku. Eva získala Jiřího srdce a návod na pěstování Záhorské růže.
================================================================

After many years abroad Michal Nor returns home to his aunt Pa and his sister Eva, who has just arrived from boarding school. The aunt has a birthday coming up and Eva knows that she would really like instructions for growing a variety of rose that her neighbour, factory owner Záhorský, has cultivated. But the aunt is not on good terms with the neighbours and so the vivacious Eva, with her mind set on stealing the instructions, infiltrates the Záhorský's as a secretary. In the house she by chance comes face to face with Michal who is posing as an English earl to save Záhorský's daughter Eliška from an unwanted engagement with the clumsy Zdeněk. The home is under the strong hand of Mrs. Záhorský, who has on her conscience one improper deed: she refused to return a friend her bracelet that her friend had left with her for a time as collateral on a loan. For this reason Jiří Kučera, the son of this woman, is also working at the Záhorský's, trying to regain the family jewel. So there is a great deal of confusion in the house, but eventually everything is cleared up. In the end Mr. Záhorský intervenes resolutely. He compels his wife to return the jewel, Michal gets gets Eliška, Eva wins Jiří's heart and aunt Pa now has the instructions on how to grow the Záhorský's rose.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Zástupce vedoucího výroby


Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1939
Distributor
Československo
Kino

1939
Produkční společnost
Československo
Kino

Promítáno v kinech
(festival/ročník)/Název kina
Datum
čas
Doplňkové info
Uherské Hradiště - Letní kino Smetanovy sady
21:30
sekce - Kdo, když ne... Martin Friè
Název
Režie
Přečteno: 701 krát
vygenerovano za: 0.1539 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)