Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Příklady táhnou
rok natočení:1939
film: Příklady táhnou / Příklady táhnou (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
85 min.
přidal
admin
film přidaný
01.05.2016, 11:54:27

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Studentka práv Jiřina jede k babičce na prázdniny. Svezou ji autem její kamarádi Vašek a Karel, kteří mají chatu nedaleko babiččiny vily. U babičky Bártlové žije druhá vnučka, patnáctiletá Jarmila, kterou zle sužují konzervativní názory staré paní a její přísná výchova. Do vily přichází pravidelně rodinný přítel a lékař MUDr. Kosina, který léčí babiččiny vesměs smyšlené neduhy. Babička nemá ráda moderní mladé muže, ale negativní názor na Vaška a Karla změní, když student medicíny Karel svým zákrokem zachrání život nešastně zraněnému synovi zahradníka. Babička začne chodit na procházky do přírody a konečně nepotřebuje žádné pilulky. Změní své názory i oblečení. Nakonec požádá studenta architektury Vaška, aby přestavěl dům tak, aby do něj mohlo slunce. Výuku jízdy autem však babička nezvládne a uvědomí si, že jedná pošetile. Její názory zůstanou mladé, ale styl života přizpůsobí svému věku.
================================================================

Jiřina, a law student, is travelling to her grandmother's for the holidays. She is given a lift by her friends Vašek and Karel in their car since they have a cottage not far from grandmother's villa. A second granddaughter lives at granny Bártlová's house, the fifteen-year-old Jarmila who has to suffer the conservative views of the old lady and her strict upbringing. Family friend and doctor Kosina is a frequent visitor to the villa, coming to treat the imaginary ailments which the grandmother dreams up. Grandmother does not agree with the lifestyle of the modern young men but she changes her negative attitude towards Vašek and Karel when the latter, a medical student, saves the life of the gardener's son when he is involved in an accident. Grandmother starts going on walks in the countryside and eventually gives up her pills. Along with her views, she also changes the way she dresses. Finally she asks Vašek, a student of architecture, to renovate her house so it can be filled with more sunlight. She is unable, however, to grasp the art of driving a car and realises that she had been behaving foolishly. She therefore entertains modern views but adopts a way of life more in keeping with her age.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
MUDr.Kosina
Růžena Bártlová
Kozlova žena



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Název
Režie
Přečteno: 259 krát
vygenerovano za: 0.1386 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)