Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Její hřích
rok natočení:1939
film: Její hřích / Její hřích (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
min.
přidal
admin
film přidaný
29.05.2015, 21:29:48

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :
Drama
Drama
info zde :

Obsah filmu:

Medička Lola Holmová se učí na závěrečné zkoušky. Odmítne dvoření psychiatra docenta Linna. Pokladník banky Goll žije rozmařile a plat mu na jeho výstřelky nestačí. Je v tísni a má psychické potíže. Hledá lékařskou pomoc a náhodně pozná Lolu. Ta zpočátku Gollovy pozornosti odmítá, ale pak mu neodolá a stane se jeho milenkou. Goll zpronevěří peníze. Je odhalen a hrozí mu vězení. Obrátí se o pomoc ke strýci, ten však jeho prosbu odmítne. Goll žádá nic netušící Lolu o doporučení k docentu Linnovi. Chce předejít vazbě hospitalizací na psychiatrii, ale Linn ho nepřijme. Goll, který doufal, že ho láska k Lole změní, ztrácí naději a v obavě, že by Lolu zničil, volí sebevraždu. Lola hledá zapomnění ve studiu. Úspěšně složí závěrečnou zkoušku, když ale zjistí, že muž, kterého pitvala a označila za syfilitika, je Goll, zhroutí se. Dlouho se v nemocnici z otřesu zotavuje. Linn o ni trpělivě pečuje. Po provedených testech se ukáže, že Lola se od Golla nenakazila a je zcela zdráva. Docent Linn jí nabídne manželství a Lola po otřesné zkušenosti poznává, že ho miluje.
================================================================

Medical student Lola Holmová is studying for her final examinations. She refuses the advances of the psychatrist Associate Professor Linn who has been courting her. The bank teller Goll lives profligately and his salary is not sufficient for his excesses. He is in a tight spot and has mental problems. He seeks medical help and by chance becomes acquainted with Lola. At the beginning she spurns Goll's attentions, but then she does not resist and becomes his lover. Goll embezzles money. He is found out and is threatened with prison. He hopes his uncle will come to his aid. His uncle, however, refuses. Goll asks the unsuspecting Lola for a recommendation to Assistant Professor Linn. He wants to preclude his confinement to a psychiatric hospital, but Linn will not receive him. Goll, who hopes his love for Lola will change his mind, loses hope and in his apprehension that he would ruin Lola he chooses suicide. Lola looks for him in vain. Once again she throws herself into her studies to forget Goll. She successfully passes her final exams, but when she discovers that the man whom she has dissected and has classified as syphilitic is Goll, she breaks down. She recovers from the shock after a long time in the hospital. Linn patiently cares for her.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Vedoucí výroby

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
sluha u továrníka Antonín

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
generální ředitel banky
Kovářová
host v baru Pohádka



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Název
Režie
Přečteno: 320 krát
vygenerovano za: 0.1071 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)