Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dvojí život
rok natočení:1939
film: Dvojí život / Dvojí život (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
82 min.
přidal
admin
film přidaný
08.05.2015, 09:02:03

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Žofka, dcera šafáře Dražila, odjíždí do Prahy. Najde si práci a chce žít samostatně, je ale rozhodnuta později se vrátit do vsi a vdát se za zámečníka Jana Rokytu, který ji miluje. Její sestra Jiřina miluje syna statkáře Remeše, Jaroslava. Remešovi s jeho vztahem k Jiřině nesouhlasí, pouze strýc František, ředitel pražské továrny, je lásce synovce nakloněn. Vezme proto Jiřinu k sobě a chce jí dát vzdělání. Žofka se v Praze zaplete s podvodníkem Rudolfem Slabou, který se chce jejím prostřednictvím seznámit s ředitelem Remešem. Pak se mu to ale podaří pomocí lsti i bez Žofčina přispění. Žofka Remeše varuje, že ho chce Slaba oloupit, nakonec však Slabu před policií kryje. Slaba by se rád před Žofkou očistil a začal společně s ní nový život. Není toho však již schopen a končí sebevraždou. Ředitel Remeš pozná, že Žofce křivdil, a podaří se mu vše urovnat. Rokyta odpustí Žofce její poklesek a Jiřina nakonec získá přízeň Jaroslavových rodičů, kteří svolí ke svatbě.
================================================================

Žofka, daughter of the steward Dražil, moves to Prague. She finds work and wants to live independently but she resolves to return to her village and marry the locksmith Jan Rokyta who loves her. Her sister Jiřina loves the son of the landowner Remeš, Jaroslav. Remešs do not approve of Jaroslav's relationship with Jiřina. Only uncle František, manager of a Prague factory, approves of it. He therefore takes Jiřina under his wing with the idea of giving her an education. In Prague Žofka gets involved with Rudolf Slaba, a crook who is interested in getting to know the manager Remeš through her. Eventually he manages to meet him through his own guile, not via Žofka. Žofka warns Remeš that Slaba will rob him, but she ends up hiding Slaba from the police. Slaba would like to improve his standing in Žofka's eyes and start a new life with her. But he is no longer capable of this and commits suicide. Remeš realises he did Žofka wrong but he manages to make amends. Rokyta forgives Žofka her little misdemeanour, and Jiřina finally wins the consent of Jaroslav's parents to the idea of marriage.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Seidlová, Slabova bytná a společni

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
Kitty



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1939
Distributor
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 355 krát
vygenerovano za: 0.0639 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)