Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Dívka v modrém
rok natočení:1939
film: Dívka v modrém / Dívka v modrém (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
87 min.
přidal
geron
film přidaný
13.03.2012, 15:09:52

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :
Romantický
info zde :

Obsah filmu:

Na lučínský zámek se sjede místní honorace, aby se zúčastnila dražby hraběcího majetku, kterou organizuje notář dr. Jan Karas. Nejvíce zájmu vzbudí portrét sličné šlechtičny, ale protože se o něm říká, že je prokletý, nikdo si jej nekoupí. Na dobu, než se vrátí mladý hrabě a rozhodne o jeho osudu, má Karas obraz uložit u sebe doma. Uchvácen krásou portrétované dívky, tráví nyní před obrazem celé hodiny. Když však jednou plátno políbí, dívka na něm ožije a vystoupí z rámu. Překvapeného Karase šokuje přesnou staročeštinou a dožadováním se poměrů, které byly příznačné pro dobu před třemi sty lety. Dívka se představí jako komtesa Blanka z Blankenbergu a už se nehodlá do rámu vrátit. Karas se rozhodne vydávat ji za svou neteř a žárlí na její přibývající ctitele. Blanka je však ve skutečnosti neteří Karasova přítele, který si chtěl z něho vystřelit. Blanka, pravým jménem Vlasta, Karasovi vše objasní a neskrývá, že i ona ho má ráda. Šastný muž nemešká a zamíří s ní přímo do svatební síně.
================================================================

Many local dignitaries are gathered at an auction organised by the notary Dr Jan Karas at Lučín castle to sell off the belongings of the late count. Most interest is aroused by a portrait of a beautiful noble girl, but no-one buys it because it is said to be cursed. Until the young count arrives to decide what to do with the portrait, Karas keeps it at home. Fascinated by the beauty of the girl, Karas spends hours in front of the portrait. Then one day he kisses it and the girl comes to life and steps out of the picture. Karas is the more amazed by her accurate use of Old Czech and by her great knowledge of historical circumstances that existed about three centuries earlier. The girl introduces herself as countess Blanka of Blankenberg, and has no intention of getting back into the canvas. Karas, envious of the increasing number of admirers she is attracting, decides to pass her for his niece. But Blanka turns out to be the niece of a friend of his who wanted to play a trick on him. Blanka, whose real name is Vlasta, explains everything to him and does not hide her affection for him. The happy man does not miss his chance but heads straight to the wedding ceremony hall with her.
================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
profesor
zámecký kastelán Kylián

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
stěhovák#1
dražitel#1
hrabě Landa
hospodyně Otylie
Smrčínská
host u hraběte#1



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Společnosti
Název společnosti
Rok
Typ
Stát
Typ média

1939
Distributor
Československo
Kino

1939
Produkční společnost
Československo
Kino

Název
Režie
Přečteno: 947 krát
vygenerovano za: 0.1451 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)