Nick:
Heslo:
Registrace
Štáb
Obsazení
Přístupnost
Hodnocení
Titulky
Seznam filmu dle prvního písmene
Název filmu (cz) Mořská panna
rok natočení:1939
film: Mořská panna / Mořská panna (1939)
Základní info k filmu
typ filmu: Film
Typ obrazu
Černobílé
délka filmu
86 min.
přidal
admin
film přidaný
10.07.2015, 18:58:48

Datace
rok výroby
Premiéra v zemi původu
Premiéra v České republice

Žánr
Žáner(us)
Žáner(cz)
info
Komedie
info zde :

Obsah filmu:

Tři zámožní přátelé, Hrdý, Sojka a Machač, odjíždějí do mořských lázní na dovolenou. Na nádraží se s Hrdým loučí jeho starostlivá žena Gábinka. Muži předpokládají, že si užijí trochu v kasinu, na pláži a možná i nějaký malý flirt. V přímořském hotelu právě zjišuje mladá krásná Klára, že ji opustil její milenec Robert a připravil ji o vše, dokonce i o garderobu. Doporučil jí, aby se, dokud je ještě mladá, dala vydržovat bohatým mužem. Klára však není tak špatná, dobrodruha Roberta milovala nezištnou láskou. Nyní jí přichází vhod společnost prostého a upřímného Emanuela Hrdého, který se stane jejím přítelem. Netrpí nouzí, protože je v hotelu, kam se přestěhovala, omylem považována za hraběnku cestující inkognito. Robert, který se vrátil, si mylně vysvětlí Klářin vztah k Emanuelovi a s pistolí v ruce ho oloupí o peníze a diamantové knoflíčky. Zklamaný Emanuel považuje Kláru za volavku. Dívka však telegramem přivolá Gábinku. Lstí sebere Robertovi uloupené věci a vrátí je Hrdému. Sama odjíždí hledat nový život.
================================================================

Three well-to-do friends, Hrdý, Sojka and Machač, go off on holiday together to a seaside spa. Gábinka, Hrdý's anxious wife, comes to the station to see him off. The men are hoping to live a little in the casino, on the beach and perhaps indulge in a little flirting. In a different hotel the young and beautiful Klára has just discovered that her lover has abandoned her and also stolen all her things, including her clothes. He had recommended to her that she find herself a rich man while she is still young. Klára, however, cannot think like this; it was not for money that she had loved the adventurous Robert. She now welcomes the simple and sincere company of Emanuel Hrdý who becomes a good friend. Klára has no financial difficulties because in the hotel where the three friends are staying, she is erroneously considered as a countess travelling incognito. Robert is mistaken about the relationship between Klára and Emanuel and, with a pistol in his hand, he robs him of his money and diamond buttons. Emanuel, feeling cheated, believes Klára to be a bait. The girl responds by sending a telegram to Gábinka asking her to come to the spa. She then uses her cunning to get back the stolen possessions and finally goes off in search of a new life.

================================================================


obsazení:
Film štáb

== osoby ==
== profese ==
Režie
Scénarista

Hlavní postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
kněžna Witkónská
detektiv v herně

Vedlejší postavy filmu

== osoby ==
== postava ==
obstarožní světačka
hotelový vrátný
společník kněžny Witkónské
kožišník
host v herně



Film je v jazycích..
Čeština (1939)

Formáty zvuku a obrazu
Zvuk
Mono (1939)
Formát obrazu
CDS 35mm (1939)

Název
Režie
Přečteno: 309 krát
vygenerovano za: 0.1069 sek.







© 2007 - 2024 Petr Kantor. Všechna práva k PHP scriptům vyhrazena. Publikování nebo šíření jakéhokoliv obsahu serveru je bez předchozího písemného souhlasu majitelů Autorský práv a provozovatele zakázáno. Autorská práva zde publikovaných materiálů jsou vlastnictvím autorů textů a jiných materiálů zde zveřejněných. Bez jejich souhlasu je nelze dále šířit !!! kontaktní email: filmy2004@volny.cz
TYTO STRÁNKY JSOU POUZE INFORMATIVNÍ NESLOUŽÍ A NENÍ JEJICH ÚMYSLEM POŠKOZOVAT NEBO PROFITOVAT Z MATERIÁLU ZDE PUBLIKOVANÝM.

Staňte se fanoušky těchto stránek!. Podpořte je a napište, co byste zde chtěli mít.
Ti, kteří se zároveň stanou našimi fanoušky na Facebooku, budou mít po požádání výhody navíc.



Aktivní od 25.3.2019 tedy připočítejte k němu ještě +408244 za roky (2008-24.3.2019)